Marshmallow şekerlemesi

Marshmallow şekerlemesi yapımı çok basit olduğu kadar bir okadar da eğlenceli. Ayrıca maliyeti de satın almanızdan çok daha ucuza denk gelmektedir. 

Malzemeler:

1. Marshmallows – Büyük veya küçük marshmallow lardan istediğiniz kadar seçebilirsiniz. 

2. Pudra şekeri – Pudra şekeri ile marshmallow lar hamur haline gelecek şekilde karıştırılacaktır, elinize bir poşet veya poşet eldiven yardımı ile de yapabilirsiniz.

3. Gıda boyası

4. Baharat yağı-  Bu isteğe bağlıdır. Eğer katmak istemezseniz, şekerlemeniz tatlı fakat lezzetsiz olacaktır.Şimdide meyve aromalı marshmallow yapmaya karar verdik. Renkleri sıraladıktan sonra.  Şekerlemeye çok az un katmak, daha fazla baharat yağı kullanmamak adına iyi bir tercih olacaktır. Jel olan gıda boyalarını kullanmak daha pratik gibi geliyor bana ama alışılmış olan gıda boyalarını da kullanmak pek tabii mümkün.  Şekerlemeyi yapışkan hale getirmeden, gerçekten koyu renkler elde etmek mümkün olmayacaktır, ama çok daha hafif renkler için sadece daha fazla pudra şekeri ile elde etmek mümkün. 

Hindistan cevizi özü ve limon yağı  da elimizde mevcut. oh la la la kaliteli ürünler kullanmak gibisi yok.. 1.Adım 

Bir avuç marshmallow alın ve mikrodalga da kullanabileceğiniz güvenli bir kase ye koyun. Biraz su damlatın ve marshmallow ları karıştırın nemlenene kadar bekleyin. Marshmallowları sadece renkli yapmak istiyorsanız, bütün marshmallowları kasenin içine ekleyin ve çok az çaykaşığı ile su ekleyin. Eğer içine baharat yağı eklemek isterseniz şimdi onu ekleyin ve birazcıkta su koymanız yeterli olacaktır.

Şimdi, elimizle küçük parçalar haline getirelim çünkü renk eklemek daha kolay olacaktır bu erimiş olan marshmallowlara. Ve daha sonra rengini alması daha kolaylaşacaktır.

2.Adım 

Marshmallow ları 10 saniye mikrodalga da döndürünüz bu daha çabuk yumuşamasını sağlayacaktır. ( içine koymadan önce tahta kaşıkla karıştırınız.) püf noktası: tahta kaşığa tereyağ sürmenizde fayda olacaktır.

3.Adım

Gıda boyasını erimiş marshmallow ların üzerine ekleyiniz. Daha açık renk yapmak isterseniz pudra şekeri ekleyip karıştırmanız da fayda var. 4.Adım

Marshmallow yapışkanının içine pudra şekeri ekleyerek hamuru katlamaya başlayabilirsiniz. Elinize biraz tereyağı sürdükten sonra masanın üzerine hamuru alıp pudra şekeri serpiştiriniz. Pudra şekeri serperek yoğurmaya devam edin ta ki şekerleme katlanamaz olana kadar yoğurunuz. Yoğrulmuş pudra şekerli şekerleme hazır. Şekerleme bitti!

Renkleri farklı parçalar halinde yapılması  da mümkün; açık renkleri daha büyük gruplar halinde yaptım ve daha sonra  küçük parçaları da zaten yapılmış olan şekerlemeden bazı ekstra jel boyası ile yapmakta mümkün. Tabiiki bunların hepsi sizin tercihinize kalmış. Hafifçe yağlanmış plastik poşetlere parçalar içinde şekerlemeyi  sarın saklayın veya büyük bir Kilitli torba da işinizi görecektir.  Özünde şekerleme bir şeker hamuru, buyüzden 3 ya da 4 aylık bir raf ömrüne sahiptir. Eğer saklama sonrası hamurun çok sert olması halinde merdane ile biraz yoğurabilir ardından içine çok az tereyağı damlatıp 1-2 saniye mikrodalga da döndürmeniz ilk günki neticeyi elde ettiğinizi göreceksiniz. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s