Haydi Makaron yapalım!!

Efem; makaronun  kökeni Venediklere dayanıyor, daha sonra 1800 lerden bugüne Fransızlardan günümüze kadar gelmektedir. Dövülmüş badem şeker ve yumurta ile hazırlanan makaronun tadı tarifsiz.. Özellikle; makaron tarifi çok gizlidir, hiçkimse de yoktur, sırdır vs. gibi bir dolu  şehir efsanelerini hepimiz duymaktayız. 

Neyse ki uzun uğraşlar sonucu bulduğum tarif hiçte yenilir yutulur cinsten değil; bu tarif ile tüm aklınıza gelebilecek çeşitte makaron yapabilirsiniz..

Ozaman hemen denemeye geçebilirim! 

Makaronların kadınsı görünüşüne yanına eklenmiş şeker incileri onların daha zarif görünmesini sağlamakta.. Öyle değil mi? =)

Portakal Çiçeği Kremalı Mavi Makaronlar 

(15 makaronluk tariftir.)

Malzemeler:

3/4 fincan badem unu

1 fincan pudra şekeri

2 büyük yumurta akı ( oda sıcaklığında olmalı)

1 tutam krem tartar

1/2 fincan ekstra toz şeker

Mavi jel gıda boyası

1. Önceden fırınınızı 190 derecede ısıtınız. Tepsiye 2kat parşömen kağıdı seriniz.

2. Badem unu ile birlikte pudra şekerini 2-3 kez eleyin. Kenara koyun.

3. Köpüklü hale gelene kadar el mikseri ile yumurta akını çırpın. Tartar kremasını ekleyin ve yumuşak tepeler oluşana kadar çırpın. Hızınızı azaltın ve yavaş yavaş ekstra ince toz şekeri ekleyin. Hızınızı artırarak ve sert pik oluşturana kadar çırpın.

4. Ince bir elekten  un karışımını tekrar eleyin. Herhangi bir topaklanma  veya iri parçalar oluşur ise ayırınız.

5. Lastik bir spatula kullanarak karışımın içine un karışımını dökebiliriz arada karıştırmaya devam; Hamur katılaşmaya başlayacaktır. Bu esnada jel gıda boyasından plastik spatula ucuna küçük bir miktar koyunuz. Sıvı gıda boyası kullanmayınız.  Ve iyice karıştırınız.

6. Hamuru gevşeten bir kez daha büyük kıvrımlar kullanın. Hamur hazır olduğunda, kalın bir şerit spatuladan düşmesi gerekir.

7. Bir boru torbasına karışımı aktarın. 1lik veya 1,5 luk boru ölçüsünde makaronları parşömenin üzerine sıkmaya başlayın.

8. Sadece  fırın tepsisini yerleştirmeden önce 190 derece ayarlamış olduğunuz fırının sıcaklığını düşürün. 10 dk. sonra makaronların tersini çevirin.

Not:  İlk toplu pişirme sonrası diğer postada, 2. fırın tepsinini yerleştirmeden önce fırın sıcaklığı tekrar 190 dereceye çıkartılmalı sonra tekrar 163 dereceye düşürülmelidir. 

Portakal çiçeği kreması 

1 fincan tuzsuz tereyağı

3 1/2 fincan pudra şekeri

portakal çiçeği suyu

Bir miktar inci drajeleri

1. Bir el mikseri veya el mikseri kullanarak geniş bir kapta krema ile birlikte pudra şekerini karıştırınız. Hafif ve kabaracak kadar yüksek hızda çırpın.

2. Azar azar Portakal çiçeği suyunu ekleyin.  iyice çırpın. Hazırlanan şekerlemeyi boru şeklindeki torbaya yerleştirin, yarım makaron şeklinden az şekerlemeyi pişen makaronların içine sıkınız! çok fazla sıkmayınız..

3. Elde edilen muhteşem görüntüye biraz daha cazibe katalım; ve son işlem olarak- bir cımbız yardımı ile makaronların aralarına inci drajelerimizi dizelim..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s